Jeden ze smaków dzieciństwa. Pyszna i sycąca zupa. Dla tych którzy nie lubią podrobów, spróbujcie, a na pewno Wam zasmakuje. Polecam!
Zupa z żołądków drobiowych: 1kg żołądków drobiowych duża cebula 2 marchewki 1 pietruszka liść laurowy 2 szt ziela angielskiego przyprawa uniwersalna przyprawa magi pieprz ziołowy pieprz czarny kostka rosołowa natka pietruszki Przygotowanie: Do rozpuszczonej kostki rosołowej wrzucamy żołądki, liść laurowy, ziele angielskie i gotujemy do miękkości. Ugotowane żołądki kroimy w plastry, marchewkę, pietruszkę kroimy w kostkę i wszystko wrzucamy do wywaru z żołądków. Żołądki i jarzyny gotujemy jeszcze chwilę żeby jarzyny się ugotowały, przyprawiamy do smaku. Dodajemy posiekaną natkę. Cebulę kroimy drobno i smażymy na oleju i maśle na słomkowy kolor, dodając około 2 łyżeczki mąki i robimy pływającą zasmażkę. Żołądki i jarzynki są już miękkie i doprawione do nich dodajemy zasmażkę, mieszamy. Czas przygotowania: 60 minut Ilość porcji: 4
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz