czwartek, 2 marca 2017

Zupa z żołądków drobiowych

Jeden ze smaków dzieciństwa. Pyszna i sycąca zupa. Dla tych którzy nie lubią podrobów, spróbujcie, a na pewno Wam zasmakuje. Polecam! 





Zupa z żołądków drobiowych:

1kg żołądków drobiowych
duża cebula
2 marchewki
1 pietruszka
liść laurowy
2 szt ziela angielskiego
przyprawa uniwersalna
przyprawa magi
pieprz ziołowy
pieprz czarny
kostka rosołowa
natka pietruszki

Przygotowanie:

Do rozpuszczonej kostki rosołowej wrzucamy żołądki, liść laurowy,
ziele angielskie i gotujemy do miękkości. Ugotowane żołądki kroimy w
plastry, marchewkę, pietruszkę kroimy w kostkę i wszystko wrzucamy do
wywaru z żołądków. 
Żołądki i jarzyny gotujemy jeszcze chwilę żeby jarzyny się
ugotowały, przyprawiamy do smaku. Dodajemy posiekaną natkę.
Cebulę kroimy drobno i smażymy na oleju i maśle na słomkowy kolor,
dodając około 2 łyżeczki mąki i robimy pływającą zasmażkę.
Żołądki i jarzynki są już miękkie i doprawione do nich dodajemy
zasmażkę, mieszamy.

Czas przygotowania: 60 minut
Ilość porcji: 4

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz