środa, 22 marca 2017

Garnek po chłopsku

Pyszny posiłek jednogarnkowy. Sycący i rozgrzewający.






Garnek po chłopsku:

500g ziemniaków
500g kiełbasy podwawelskiej
500g ogórków kiszonych
400g sparzonych pomidorów
250g pieczarek
1 cebula
1 mały koncentrat pomidorowy
Pomysł na Chłopski Garnek WINIARY
400ml wody
pieprz, sól
olej

Przygotowanie:

Ziemniaki,cebulę obieramy i wraz z kiełbasą, ogórkami, pomidorami kroimy w kostkę. Pieczarki w plastry. Wrzucamy do garnka, doprawiamy pieprzem i solą. Dodajemy koncentrat. Chłopski garnek wymieszać z 400ml wody i zalać danie. Dusić pod przykryciem na średnim ogniu około 40 minut do miękkości, od czasu do czasu mieszając.

Czas przygotowania: 70 minut
Ilość porcji: 6

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz