czwartek, 9 marca 2017

Chłopski garnek

Bardzo smaczny i sycący. Przepis prosty bez wielogodzinnego stania
przy kuchni. 




Chłopski garnek:

50 dag pieczarek
50 dag kiełbasy zwyczajnej
50 dag cebuli
50 dag kiszonych ogórków
3 łyżki masła
3 łyżki koncentratu pomidorowego
sól, pieprz

Przygotowanie:

Pieczarki oraz cebulę oczyść, pokrój w plasterki. Oba składniki
podsmaż na łyżce masła. Kiszone ogórki pokrój w plasterki, a
kiełbasę w kostkę.
Na pozostałym maśle podsmaż kiełbasę. Dodaj pieczarki, ogórki oraz
cebulę. Włóż koncentrat pomidorowy, podlej niewielką ilością wody i
duś 10-15 minut razem.
Przypraw do smaku. Podaj z ziemniakami, kaszą, makaronem lub pieczywem.

Czas przygotowania: 30 minut
Ilość porcji: 12 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz