Bardzo smaczny i sycący. Przepis prosty bez wielogodzinnego stania przy kuchni.
Chłopski garnek: 50 dag pieczarek 50 dag kiełbasy zwyczajnej 50 dag cebuli 50 dag kiszonych ogórków 3 łyżki masła 3 łyżki koncentratu pomidorowego sól, pieprz Przygotowanie: Pieczarki oraz cebulę oczyść, pokrój w plasterki. Oba składniki podsmaż na łyżce masła. Kiszone ogórki pokrój w plasterki, a kiełbasę w kostkę. Na pozostałym maśle podsmaż kiełbasę. Dodaj pieczarki, ogórki oraz cebulę. Włóż koncentrat pomidorowy, podlej niewielką ilością wody i duś 10-15 minut razem. Przypraw do smaku. Podaj z ziemniakami, kaszą, makaronem lub pieczywem. Czas przygotowania: 30 minut Ilość porcji: 12
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz