czwartek, 2 marca 2017

Kotlety schabowe w orzechowej panierce

Kotlety przygotowane w ten sposób są naprawdę pyszne. Nie pożałujesz! Łatwe w przygotowaniu w trochę innej postaci, a tym bardziej dla smakoszy którzy uwielbiają orzeszki ziemne!





Kotlety schabowe w orzechowej panierce: 5 plastrów schabu bez kości 80g orzeszków ziemnych 1/2 szklanki bułki tartej 1 łyżeczka tymianku 2 jajka przyprawa uniwersalna (degusta) pieprz olej do smażenia Przygotowanie: Schab umyć pod bieżącą wodą, osuszyć ręcznikiem papierowym, po czym mięso rozbić na cienkie kotlety. Lekko oprószyć je z obu stron przyprawą uniwersalną, pieprzem oraz tymiankiem. Orzeszki ziemne posiekać i połączyć z bułką tartą. Jaja wbić do głębokiego talerza, po czym dobrze rozkłócić widelcem. Przygotowane kotlety obtoczyć najpierw w jajkach, a następnie w bułce tartej wymieszanej z orzeszkami ziemnymi. Usmażyć je na rozgrzanym oleju na rumiano. Podawać z ziemniakami i ulubioną surówką. Czas przygotowania: 30 minut Ilość porcji: 5

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz