Pizza na cieście francuskim: 1 op. ciasta francuskiego 10 małych pieczarek 1/2 średniej cebuli 4 łyżki kukurydzy 10 plasterków salami ser mozarella 2 pomidory 3 łyżki pikantnego keczupu oregano bazylia Przygotowanie: Ciasto rozwiń, zostaw na papierze. Rogi zagnij do wewnątrz. Nałóż keczup i rozsmaruj po cieście. Następnie ułóż salami, pokrojone pieczarki i cebulę, kukurydzę oraz starty na dużych oczkach ser mozarella. Na wierzchu ułóż pokrojone w plasterki pomidory. Całość posyp oregano i bazylią. Ciasto wstaw do piekarnika nagrzanego do temp. 200° C na 18 minut. Czas przygotowania: 40 minut Ilość porcji: 6
wtorek, 7 marca 2017
Pizza na cieście francuskim
Szybka, prosta i smaczna. Idealna na obiad lub kolację. Szczególnie dla zabieganych. Dla tych którzy jeszcze nie jedli, polecam! Ciekawy pomysł!
Pizza na cieście francuskim: 1 op. ciasta francuskiego 10 małych pieczarek 1/2 średniej cebuli 4 łyżki kukurydzy 10 plasterków salami ser mozarella 2 pomidory 3 łyżki pikantnego keczupu oregano bazylia Przygotowanie: Ciasto rozwiń, zostaw na papierze. Rogi zagnij do wewnątrz. Nałóż keczup i rozsmaruj po cieście. Następnie ułóż salami, pokrojone pieczarki i cebulę, kukurydzę oraz starty na dużych oczkach ser mozarella. Na wierzchu ułóż pokrojone w plasterki pomidory. Całość posyp oregano i bazylią. Ciasto wstaw do piekarnika nagrzanego do temp. 200° C na 18 minut. Czas przygotowania: 40 minut Ilość porcji: 6
Pizza na cieście francuskim: 1 op. ciasta francuskiego 10 małych pieczarek 1/2 średniej cebuli 4 łyżki kukurydzy 10 plasterków salami ser mozarella 2 pomidory 3 łyżki pikantnego keczupu oregano bazylia Przygotowanie: Ciasto rozwiń, zostaw na papierze. Rogi zagnij do wewnątrz. Nałóż keczup i rozsmaruj po cieście. Następnie ułóż salami, pokrojone pieczarki i cebulę, kukurydzę oraz starty na dużych oczkach ser mozarella. Na wierzchu ułóż pokrojone w plasterki pomidory. Całość posyp oregano i bazylią. Ciasto wstaw do piekarnika nagrzanego do temp. 200° C na 18 minut. Czas przygotowania: 40 minut Ilość porcji: 6
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz