poniedziałek, 27 lutego 2017

Placek kokosowy ciemny

Wyśmienity w smaku. Znika z talerza w mgnieniu oka. Idealny na rodzinne
uroczystości ;)



Placek Kokosowy Ciemny:

Ciasto:

6 żółtek
25 dag margaryny
20 dag cukru
30 dag mąki tortowej
2 łyżki kakao
5 łyżek śmietany 
2 łyżeczki proszku do pieczenia
powidła śliwkowe

Ciasto kokosowe:

6 białek 
20 dag wiórków kokosowych
25 dag cukru

Przygotowanie:
Margarynę utrzeć z cukrem, dodać żółtka a potem resztę składników.
Ciasto wyłożyć na blachę, posmarować powidłami.Białka ubić, dodać
cukier i wiórki.Wymieszać i dodać na ciasto. Piec 50 min w 180° C na
kolor złoty.

Czas przygotowania: 60 minut
Ilość porcji: 14
 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz