Wyśmienity w smaku. Znika z talerza w mgnieniu oka. Idealny na rodzinne
uroczystości ;)
Placek Kokosowy Ciemny:
Ciasto:
6 żółtek
25 dag margaryny
20 dag cukru
30 dag mąki tortowej
2 łyżki kakao
5 łyżek śmietany
2 łyżeczki proszku do pieczenia
powidła śliwkowe
Ciasto kokosowe:
6 białek
20 dag wiórków kokosowych
25 dag cukru
Przygotowanie:
Margarynę utrzeć z cukrem, dodać żółtka a potem resztę składników.
Ciasto wyłożyć na blachę, posmarować powidłami.Białka ubić, dodać
cukier i wiórki.Wymieszać i dodać na ciasto. Piec 50 min w 180° C na
kolor złoty.
Czas przygotowania: 60 minut
Ilość porcji: 14
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz