poniedziałek, 27 lutego 2017

Babka Puszek

Nie może jej zabraknąć na Wielkanocnym stole. Jest prosta w wykonaniu i tania.




Babka Puszek: 6 jaj 2 szklanki mąki ziemniaczanej 6 łyżek mąki pszennej 2 szklanki cukru Kostka margaryny 2 łyżki 10% octu 6 łyżek oleju 2 łyżeczki proszku do pieczenia aromat waniliowy cukier puder do posypania Przygotowanie: Margarynę utrzeć z cukrem na puch, wbijać po 1 jajku i nadal ucierać. Następnie wsypać mąkę ziemniaczaną wymieszaną z mąką pszenną i proszkiem do pieczenia. Dodać olej, ocet, aromat i starannie wymieszać. Wyłożyć ciasto do wysmarowanej tłuszczem formy keksowej i piec 40 minut w nagrzanym piekarniku do 180 °C. Posypać cukrem pudrem. Czas przygotowania: 60 minut Ilość porcji: 23 kawałki

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz