Nie może jej zabraknąć na Wielkanocnym stole. Jest prosta w
wykonaniu i tania.
Babka Puszek:
6 jaj
2 szklanki mąki ziemniaczanej
6 łyżek mąki pszennej
2 szklanki cukru
Kostka margaryny
2 łyżki 10% octu
6 łyżek oleju
2 łyżeczki proszku do pieczenia
aromat waniliowy
cukier puder do posypania
Przygotowanie:
Margarynę utrzeć z cukrem na puch, wbijać po 1 jajku i nadal ucierać.
Następnie wsypać mąkę ziemniaczaną wymieszaną z mąką pszenną i
proszkiem do pieczenia. Dodać olej, ocet, aromat i starannie wymieszać.
Wyłożyć ciasto do wysmarowanej tłuszczem formy keksowej i piec 40 minut
w nagrzanym piekarniku do 180 °C.
Posypać cukrem pudrem.
Czas przygotowania: 60 minut
Ilość porcji: 23 kawałki
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz