Jest pyszna i pożywna, a zarazem łatwa do przygotowania. Rozgrzewająca.
Zupa warzywna:
1 mała kapusta pekińska
1 seler
3 pietruszki
3 ziemniaki
400g brukselki
1 puszka groszku z marchewką
2 kostki rosołowe drobiowe
degusta
sól, pieprz
1 łyżka mąki
100 ml śmietany
Przygotowanie:
Marchewkę z groszkiem odsączamy z wody. Brukselkę oczyszczamy. Kapustę,
seler, pietruszkę,ziemniaki myjemy i obieramy. Kroimy w kostkę. Wszystko
wrzucamy do garnka z wodą. Dodajemy 2 kostki rosołowe . Gotujemy.
Doprawiamy przyprawami . Pod koniec gotowania zabielamy śmietaną
wymieszaną z mąką.
Czas przygotowania: 45 minut
Ilość porcji: 6-7
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz