poniedziałek, 27 lutego 2017

Zupa warzywna

Jest pyszna i pożywna, a zarazem łatwa do przygotowania. Rozgrzewająca.



Zupa warzywna: 1 mała kapusta pekińska 1 seler 3 pietruszki 3 ziemniaki 400g brukselki 1 puszka groszku z marchewką 2 kostki rosołowe drobiowe degusta sól, pieprz 1 łyżka mąki 100 ml śmietany Przygotowanie: Marchewkę z groszkiem odsączamy z wody. Brukselkę oczyszczamy. Kapustę, seler, pietruszkę,ziemniaki myjemy i obieramy. Kroimy w kostkę. Wszystko wrzucamy do garnka z wodą. Dodajemy 2 kostki rosołowe . Gotujemy. Doprawiamy przyprawami . Pod koniec gotowania zabielamy śmietaną wymieszaną z mąką. Czas przygotowania: 45 minut Ilość porcji: 6-7

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz