Sernik na zimno z truskawkami: 250 g podłużnych biszkoptów 4 łyżeczki żelatyny 400 g serka homogenizowanego waniliowego 385 g serka homogenizowanego truskawkowego 400 g truskawek 1 galaretka szafirowa 1 galaretka ametystowa Przygotowanie: Tortownicę o śr. 26 cm wyłóż folią spożywczą, tak by brzegi wystawały poza formę. Na dnie ułóż 4-5 połamanych biszkoptów, a wokół ustaw podłużne. Żelatynę rozpuść w odrobinie ciepłej wody. Ostudź, połącz z serkami. Część oczyszczonych truskawek pokrój na kawałeczki, wmieszaj do masy. Masę wyłóż między biszkopty, wyrównaj i wstaw do lodówki. Galaretki rozpuść razem w 900 ml gorącej wody, ostudź. Tężejące galaretki wylej na masę. Udekoruj resztą owoców. Schładzamy. Czas przygotowania: 60 minut Czas chłodzenia: 3-4 godziny Ilość porcji: 10
poniedziałek, 27 lutego 2017
Sernik na zimno z truskawkami
Ulubiony deser dla wielbicieli truskawek. Polecam!
Sernik na zimno z truskawkami: 250 g podłużnych biszkoptów 4 łyżeczki żelatyny 400 g serka homogenizowanego waniliowego 385 g serka homogenizowanego truskawkowego 400 g truskawek 1 galaretka szafirowa 1 galaretka ametystowa Przygotowanie: Tortownicę o śr. 26 cm wyłóż folią spożywczą, tak by brzegi wystawały poza formę. Na dnie ułóż 4-5 połamanych biszkoptów, a wokół ustaw podłużne. Żelatynę rozpuść w odrobinie ciepłej wody. Ostudź, połącz z serkami. Część oczyszczonych truskawek pokrój na kawałeczki, wmieszaj do masy. Masę wyłóż między biszkopty, wyrównaj i wstaw do lodówki. Galaretki rozpuść razem w 900 ml gorącej wody, ostudź. Tężejące galaretki wylej na masę. Udekoruj resztą owoców. Schładzamy. Czas przygotowania: 60 minut Czas chłodzenia: 3-4 godziny Ilość porcji: 10
Sernik na zimno z truskawkami: 250 g podłużnych biszkoptów 4 łyżeczki żelatyny 400 g serka homogenizowanego waniliowego 385 g serka homogenizowanego truskawkowego 400 g truskawek 1 galaretka szafirowa 1 galaretka ametystowa Przygotowanie: Tortownicę o śr. 26 cm wyłóż folią spożywczą, tak by brzegi wystawały poza formę. Na dnie ułóż 4-5 połamanych biszkoptów, a wokół ustaw podłużne. Żelatynę rozpuść w odrobinie ciepłej wody. Ostudź, połącz z serkami. Część oczyszczonych truskawek pokrój na kawałeczki, wmieszaj do masy. Masę wyłóż między biszkopty, wyrównaj i wstaw do lodówki. Galaretki rozpuść razem w 900 ml gorącej wody, ostudź. Tężejące galaretki wylej na masę. Udekoruj resztą owoców. Schładzamy. Czas przygotowania: 60 minut Czas chłodzenia: 3-4 godziny Ilość porcji: 10
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz