poniedziałek, 27 lutego 2017

Gyros z sałatką

Idealny na obiad i kolację. Jednym słowem super danie! Przepyszne!



Gyros z sałatką: Gyros: 2 torebki ryżu 500g piersi z kurczaka przyprawa do gyrosa sól olej Sałatka: Opakowanie mix sałat 4 pomidory 1 duży ogórek zielony pieprz sól olej Przygotowanie: Gyros: Ryż ugotować według przepisu. Pierś pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju. Dodać przyprawę do gyrosa i sól. Ugotowany ryż wrzucamy na patelnię i chwilę podsmażamy z resztą składników. Mieszamy. Tak więc przygotowany gyros podajemy z sałatką. Sałatka: Pomidory i ogórka obranego ze skórki kroimy w plastry. Dodajemy mix sałat i doprawiamy pieprzem i solą. Skrapiamy olejem i mieszamy. Gotowe! Czas przygotowania: 35 minut Ilość porcji : 5

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz