wtorek, 28 lutego 2017

Muffinki z białą czekoladą

Szybkie, proste i przepyszne! 





Muffinki z białą czekoladą:

4 szklanki mąki
2 szklanki mleka
4 jajka
1,5 szklanki cukru
1 szklanka oleju
2 łyżeczki proszku do pieczenia

Dodatkowo:
1 tabliczka białej czekolady
kolorowe pisaki do ciast

Przygotowanie:
Jajka zmiksować z cukrem. Wsypać przesianą mąkę z proszkiem do
pieczenia. Następnie wlać mleko, olej i wszystkie składniki połączyć.
Czekoladę pokroić na małe kawałki i dodać do foremek. Ciasto wlać na
czekoladę.
Muffinki piec przez 25 minut w temp 180°C .Po ostygnięciu ozdobić
kolorowymi pisakami.

Czas przygotowania: 15 minut
Czas pieczenia: 25 minut
Ilość sztuk: 24-26

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz