Lubię piec ciasta dla swoich bliskich. Wiśniowa pianka nadaję się na każdą okazję.
Wiśniowa pianka : 1 kostka margaryny 4 jajka 2,5 szklanki mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżeczki cukru wanilinowego niepełna szklanka cukru 1 opk. galaretki wiśniowej 1 opk. Śnieżki posypka z tartej czekolady Przygotowanie : Margarynę rozpuścić i ostudzić.Mąkę przesiać z proszkiem.Jajka ubijać dodając cukier,cukier wanilinowy.Następnie do masy dodajemy mąkę z proszkiem i rozpuszczoną margarynę,mieszamy. Wylewamy na blachę. Pieczemy 45 min w 180 °C.Galaretkę rozpuszczamy w 1 szklance gorącej wody. Do lekko stężałej galaretki dodajemy Śnieżkę przygotowaną według przepisu. Wszystko mieszamy.Gotową masę wlewamy na górną część ciasta,dekorujemy startą czekoladą.Wkładamy do lodówki. Czas przygotowania: 60 min Ilość porcji: 14-16
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz