poniedziałek, 27 lutego 2017

Wiśniowa pianka

Lubię piec ciasta dla swoich bliskich. Wiśniowa pianka
nadaję się na każdą okazję.






Wiśniowa pianka :

1 kostka margaryny
4 jajka
2,5 szklanki mąki pszennej
2 łyżeczki proszku do pieczenia
2 łyżeczki cukru wanilinowego
niepełna szklanka cukru
1 opk. galaretki wiśniowej
1 opk. Śnieżki
posypka z tartej czekolady

Przygotowanie : 

Margarynę rozpuścić i ostudzić.Mąkę przesiać z proszkiem.Jajka
ubijać dodając cukier,cukier wanilinowy.Następnie do masy dodajemy
mąkę z proszkiem i rozpuszczoną margarynę,mieszamy. Wylewamy na
blachę.
Pieczemy 45 min w 180 °C.Galaretkę rozpuszczamy w 1 szklance
gorącej wody. Do lekko stężałej galaretki dodajemy Śnieżkę
przygotowaną według przepisu.
Wszystko mieszamy.Gotową masę wlewamy na
górną część ciasta,dekorujemy startą czekoladą.Wkładamy do
lodówki.

Czas przygotowania: 60 min
Ilość porcji: 14-16

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz