poniedziałek, 27 lutego 2017

Sernik tradycyjny

Puszysty, wilgotny, delikatny i absolutnie pyszny.



Sernik tradycyjny: Ciasto: 1 kostka margaryny 1 szklanka cukru 2 szklanki mąki 4 jajka 2 łyżeczki proszku do pieczenia Masa twarogowa: 1 kg twarogu na sernik 2 budynie waniliowe szklanka cukru pudru kostka masła 2 jajka Wałeczki: 400g mąki 1 szklanka cukru 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżeczki cukru waniliowego Dodatkowo: Lukier Przygotowanie: Ciasto: Margarynę utrzeć z cukrem, dodać jajka i mąkę z proszkiem. Wymieszać. Ciasto wyłożyć na blachę (25x36) wyłożoną papierem. Masa: Twaróg miksujemy z cukrem, masłem, budyniami i jajkami. Wylewamy na ciasto. Wałeczki: Wszystkie składniki zagnieść, formułować cienkie wałeczki i rozłożyć na masie w formie kratki. Pieczemy w nagrzanym piekarniku do 180°C przez 45 minut. Ostudzone ciasto polukrować. Czas przygotowania: 40 minut Czas pieczenia: 45 minut Ilość porcji: 24

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz