poniedziałek, 27 lutego 2017

Otoczaki dunajeckie

Lubię próbować nowe przepisy. Są to jarskie kotleciki z białej fasoli. Bardzo sycące.


Otoczaki dunajeckie: Ciasto: 0,5 kg fasoli Jaś 2 cebule 2 jajka 2 łyżki mąki ziemniaczanej pieprz, sól , majeranek Farsz: 3 jajka ugotowane na twardo 250 g pieczarek 1 cebula pieprz, sól Dodatkowo: bułka tarta olej Przygotowanie: Ciasto : Fasolę namoczyć na noc. Następnie ugotować do miękkości w lekko osolonej wodzie. Zmiksować. Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju. Dodać jajka, mąkę ziemniaczaną oraz podsmażoną cebulę. Doprawić do smaku. Wymieszać. Farsz: Pieczarki i cebulę obrać, pokroić w kostkę. Podsmażyć na oleju, doprawić. Jajka pokroić w kostkę i wymieszać z pieczarkami i cebulą. Na ręce formować otoczaki i w środek nakładać farsz. Formować kotlety i obtaczać w bułce tartej. Smażyć na oleju na rumiano. Czas przygotowania: 1 godzina Ilość porcji: 20 sztuk

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz