wtorek, 28 lutego 2017

Naleśniki z serem i rodzynkami

Te naleśniki są pyszne i bardzo sycące, zawsze podaję je na obiad. 



Naleśniki z serem i rodzynkami:

Ciasto:
30 dag mąki
3 jaja
2,5 szklanki mleka
olej

Masa serowa:
25 dag sera białego
3 łyżki cukru
skórka starta z cytryny
sok z 1/2 cytryny
3 łyżki rodzynek

Przygotowanie:

Ciasto:
Jaja miksujemy z mlekiem. Dodajemy mąkę i mieszamy. Odstawiamy na 20
minut. Po czym smażymy naleśniki na oleju.

Masa:
Ser ucieramy z cukrem. Dodajemy skórkę i sok z cytryny oraz rodzynki,
mieszamy. Gdy masa jest zbyt gęsta dodajemy odrobinę mleka. Naleśniki
smarujemy masą i zwijamy. Możemy je również zapiec. 

Czas przygotowania: 45 minut
Ilość porcji: 6  

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz