środa, 15 marca 2017

Babka piaskowa z malinami

Lekka, delikatna, rozpływa się w ustach, maliny dodają wspaniałego
aromatu oraz koloru.



Babka piaskowa z malinami:
200 g mąki
200 g malin
250 g margaryny
250 g cukru
4 jajka
skórka z cytryny
100 g mąki ziemniaczanej
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 opakowanie cukru wanilinowego
1 łyżka cukru pudru

Przygotowanie:
Maliny przesypać odrobiną mąki. Margarynę utrzeć z cukrem, cukrem
waniliowym i otartą skórką z cytryny. Podczas ucierania dodawać kolejno
jajka, przy czym każde następne dodawać dopiero wtedy, gdy poprzednie
dobrze się połączy z masą.
Wsypać mąkę z mąką ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia, dokładnie
wymieszać.
Przelać trochę ciasta do wysmarowanej margaryną i wysypanej bułką
tartą formy.
Wyrównać powierzchnię.Do reszty ciasta dodać maliny, przełożyć na
ciasto w formie. 
Piec około 50 minut w temp. 180°C.
Po upieczeniu wystudzić, wyjąć z formy i posypać cukrem pudrem.

Czas przygotowania: 20 minut
Czas pieczenia: 50 minut 
Ilość porcji: 18

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz