poniedziałek, 27 lutego 2017

Kotlety z kaszy gryczanej

Smaczne. Sprawdzony sposób na bezmięsny obiad. Najlepiej smakują z ziemniakami i ogórkiem kiszonym.



Kotlety z kaszy gryczanej: 1 cebula 2 szklanki kaszy gryczanej 2 jajka olej bułka tarta 1 pęczek koperku pieprz sól Przygotowanie: Kaszę gryczaną ugotować z dodatkiem soli i oleju w 4 szklankach wody.Po czym odcedzić. Cebulę oczyścić, obrać i drobno posiekać, po czym zrumienić na oleju na kolor złoty. Następnie połączyć z kaszą. Do kaszy wbić jajka i wymieszać. Koperek umyć, drobno posiekać, dodać do pozostałych składników. Doprawić solą i pieprzem. Całość wymieszać i uformować kotlety, następnie obtoczyć w bułce tartej. Smażyć na oleju. Czas przygotowania: 40 minut Ilość sztuk: 11

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz