Święta Bożego Narodzenia to magiczny czas. Co roku na moim stole gości to ciasto. Niezapomniany aromatyczny smak. Polecam!
Piernik bez miodu przekładany: Ciasto: 6 jajek słoik dżemu wiśniowego 2 szklanki cukru 2 szklanki mleka 5 szklanek mąki szklanka oleju cukier waniliowy po 2 łyżeczki przyprawy do piernika, sody i kakao Masa: szklanka cukru 3/4 szklanki mleka 30 dag margaryny cukier waniliowy 3 szklanki mleka w proszku Polewa: tabliczka czekolady pół kostki margaryny oraz: kolorowa posypka Ciasto: Wszystkie składniki dokładnie wymieszać i wylać na dużą blachę. Piec 50 minut w 180° C. Po upieczeniu przekroić na pół. Masa: Mleko zagotuj z cukrami. Ostudź. Margarynę ucieraj, dodając mleko i mleko w proszku. Masą przełóż piernika. Składniki polewy stop, polej ciasto i udekoruj posypką. Schłódź. Czas przygotowania: 80 minut Ilość porcji: 24
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz