Zupa grzybowa mojej prababci Marysi: 50 g suszonych grzybów 1 marchewka 1 pietruszka 1 duża cebula kawałek selera 1 liść laurowy po 5 ziaren ziela angielskiego i pieprzu 1,5 l ciepłej przegotowanej wody 200 ml kwaśnej śmietany 1/2 cytryny 1 łyżka masła sól Przygotowanie: Grzyby dokładnie umyć, zalać 1,5 l ciepłej przegotowanej wody i moczyć przez 2 godziny. Obrane warzywa i cebulę opłukać i pokroić w kostkę, włożyć do miękkich grzybów. Dodać masło, sól, przyprawy i gotować przez 30 minut. Zalać śmietaną i sokiem z cytryny, zagotować. Smacznego! Czas przygotowania: 90 minut Ilość porcji: 4
niedziela, 26 lutego 2017
Zupa grzybowa
Zupa która co roku gości na naszym wigilijnym stole. Z przepisu mojej
prababci, która zawsze co roku na Święta ją robiła. Niezapomniany smak.
Zupa grzybowa mojej prababci Marysi: 50 g suszonych grzybów 1 marchewka 1 pietruszka 1 duża cebula kawałek selera 1 liść laurowy po 5 ziaren ziela angielskiego i pieprzu 1,5 l ciepłej przegotowanej wody 200 ml kwaśnej śmietany 1/2 cytryny 1 łyżka masła sól Przygotowanie: Grzyby dokładnie umyć, zalać 1,5 l ciepłej przegotowanej wody i moczyć przez 2 godziny. Obrane warzywa i cebulę opłukać i pokroić w kostkę, włożyć do miękkich grzybów. Dodać masło, sól, przyprawy i gotować przez 30 minut. Zalać śmietaną i sokiem z cytryny, zagotować. Smacznego! Czas przygotowania: 90 minut Ilość porcji: 4
Zupa grzybowa mojej prababci Marysi: 50 g suszonych grzybów 1 marchewka 1 pietruszka 1 duża cebula kawałek selera 1 liść laurowy po 5 ziaren ziela angielskiego i pieprzu 1,5 l ciepłej przegotowanej wody 200 ml kwaśnej śmietany 1/2 cytryny 1 łyżka masła sól Przygotowanie: Grzyby dokładnie umyć, zalać 1,5 l ciepłej przegotowanej wody i moczyć przez 2 godziny. Obrane warzywa i cebulę opłukać i pokroić w kostkę, włożyć do miękkich grzybów. Dodać masło, sól, przyprawy i gotować przez 30 minut. Zalać śmietaną i sokiem z cytryny, zagotować. Smacznego! Czas przygotowania: 90 minut Ilość porcji: 4
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz