Sernik na ciemnym cieście: Ciasto: 3 szklanki mąki 4 jaja 3/4 kostki margaryny 3 łyżki śmietany 18 % 3 łyżki kakao 1 szklanka cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia Masa serowa: 1 kg sera 6 jaj 1 kostka margaryny 1 szklanka cukru 1 cukier waniliowy olejek waniliowy 1 budyń waniliowy oraz: lukier Przygotowanie: Ciasto: Białka oddzielić od żółtek, białka zostawić do masy serowej. Żółtka, mąkę, margarynę i resztę składników zagnieść na kruche ciasto. Połowę ciasta włożyć do zamrażarki, a drugą połowę wyłożyć na blachę (25x36) wyścieloną papierem do pieczenia. Masa: Ser przemielić. Margarynę utrzeć z cukrami na puszystą masę, dodawać po 1 żółtku. Stopniowo dodajemy ser, a następnie budyń i olejek. Białka oraz białka zostawione od ciasta ubijamy na sztywną pianę i wymieszać z masę serową. Masę wyłożyć na ciasto. Na wierzch ścieramy na tarce schłodzone ciasto. Piec 50 minut w 180°C. Po upieczeniu pozostawiamy do wystygnięcia i lukrujemy. Czas przygotowania: 60 minut Czas pieczenia: 50 minut Ilość porcji: 24
niedziela, 26 lutego 2017
Sernik na ciemnym cieście
Sernik z przepisu mojej mamy. Hit na wiele okazji.
Sernik na ciemnym cieście: Ciasto: 3 szklanki mąki 4 jaja 3/4 kostki margaryny 3 łyżki śmietany 18 % 3 łyżki kakao 1 szklanka cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia Masa serowa: 1 kg sera 6 jaj 1 kostka margaryny 1 szklanka cukru 1 cukier waniliowy olejek waniliowy 1 budyń waniliowy oraz: lukier Przygotowanie: Ciasto: Białka oddzielić od żółtek, białka zostawić do masy serowej. Żółtka, mąkę, margarynę i resztę składników zagnieść na kruche ciasto. Połowę ciasta włożyć do zamrażarki, a drugą połowę wyłożyć na blachę (25x36) wyścieloną papierem do pieczenia. Masa: Ser przemielić. Margarynę utrzeć z cukrami na puszystą masę, dodawać po 1 żółtku. Stopniowo dodajemy ser, a następnie budyń i olejek. Białka oraz białka zostawione od ciasta ubijamy na sztywną pianę i wymieszać z masę serową. Masę wyłożyć na ciasto. Na wierzch ścieramy na tarce schłodzone ciasto. Piec 50 minut w 180°C. Po upieczeniu pozostawiamy do wystygnięcia i lukrujemy. Czas przygotowania: 60 minut Czas pieczenia: 50 minut Ilość porcji: 24
Sernik na ciemnym cieście: Ciasto: 3 szklanki mąki 4 jaja 3/4 kostki margaryny 3 łyżki śmietany 18 % 3 łyżki kakao 1 szklanka cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia Masa serowa: 1 kg sera 6 jaj 1 kostka margaryny 1 szklanka cukru 1 cukier waniliowy olejek waniliowy 1 budyń waniliowy oraz: lukier Przygotowanie: Ciasto: Białka oddzielić od żółtek, białka zostawić do masy serowej. Żółtka, mąkę, margarynę i resztę składników zagnieść na kruche ciasto. Połowę ciasta włożyć do zamrażarki, a drugą połowę wyłożyć na blachę (25x36) wyścieloną papierem do pieczenia. Masa: Ser przemielić. Margarynę utrzeć z cukrami na puszystą masę, dodawać po 1 żółtku. Stopniowo dodajemy ser, a następnie budyń i olejek. Białka oraz białka zostawione od ciasta ubijamy na sztywną pianę i wymieszać z masę serową. Masę wyłożyć na ciasto. Na wierzch ścieramy na tarce schłodzone ciasto. Piec 50 minut w 180°C. Po upieczeniu pozostawiamy do wystygnięcia i lukrujemy. Czas przygotowania: 60 minut Czas pieczenia: 50 minut Ilość porcji: 24
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz