niedziela, 26 lutego 2017

Sernik z ciemnym ciastem

Sernik to ciasto na każdą okazję. Pięknie się prezentuje i jeszcze lepiej smakuje.

















Sernik z ciemnym ciastem:

Ciasto:
3 szklanki mąki
4 żółtka
3/4 kostki margaryny
3 łyżki śmietany
3 łyżki kakao
1 szklanka cukru
2 łyżeczki proszku do pieczenia

Masa serowa:
1 kg sera
6 jajek
1 kostka masła
1 szklanka cukru
1 cukier waniliowy
1 budyń śmietankowy

Przygotowanie:
Ciasto:
Ze składników na ciasto wyrabiam ciasto i dzielę je na połowę. Jedną
część wykładam na blachę  (25x36) wyłożoną papierem do pieczenia, a drugą zamrażam. 
Masa:
Masło ucieram z cukrem i cukrem waniliowym. Dodaję ser oraz jajka.
Miksuję, dodaję budyń. Gotową masę wylewam, na to ucieram na tarce
zamrożone ciasto. Piekę 1 godzinę w temperaturze 180°C. Ostudzone ciasto polukrować.

Czas przygotowania: 60 minut
Czas pieczenia: 60 minut
Ilość porcji: 24

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz