Sernik to ciasto na każdą okazję. Pięknie się prezentuje i jeszcze lepiej smakuje.
Sernik z ciemnym ciastem: Ciasto: 3 szklanki mąki 4 żółtka 3/4 kostki margaryny 3 łyżki śmietany 3 łyżki kakao 1 szklanka cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia Masa serowa: 1 kg sera 6 jajek 1 kostka masła 1 szklanka cukru 1 cukier waniliowy 1 budyń śmietankowy Przygotowanie:
Ciasto: Ze składników na ciasto wyrabiam ciasto i dzielę je na połowę. Jedną część wykładam na blachę (25x36) wyłożoną papierem do pieczenia, a drugą zamrażam.
Masa: Masło ucieram z cukrem i cukrem waniliowym. Dodaję ser oraz jajka. Miksuję, dodaję budyń. Gotową masę wylewam, na to ucieram na tarce zamrożone ciasto. Piekę 1 godzinę w temperaturze 180°C. Ostudzone ciasto polukrować. Czas przygotowania: 60 minut Czas pieczenia: 60 minut Ilość porcji: 24
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz