poniedziałek, 27 lutego 2017

Babka Eska

Robię ją zawsze na Święta i inne okazje. Wszyscy ją uwielbiają.




Babka Eska : 6 jaj 200g mąki pszennej 90g mąki ziemniaczanej 200g cukru Stopiona kostka masła 1 cukier wanilinowy 2 łyżeczki kakao łyżeczka proszku do pieczenia lukier do udekorowania Przygotowanie : Jaja ubijać z cukrem, aż masa podwoi objętość. Dodać oba rodzaje mąki i proszek do pieczenia,wymieszać. Nadal mieszając dodawać stopniowo masło i cukier waniliowy. 2/3 ciasta wlać do formy wysmarowanej tłuszczem, a resztę wymieszać z kakao. Ciemne ciasto wylać na jasne. Piec 45 min. w temperaturze 170°C . Ostudzone ciasto polukrować. Czas przygotowania : 1 godzina Ilość porcji : 18

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz