niedziela, 26 lutego 2017

Sernik Izaura

Pieczenie ciast sprawia mi przyjemność.

Sernik Izaura: Ciasto: 1,5 szkl. mąki 1,5 szkl. cukru 3 łyżki kakao kostka margaryny 3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia cukier waniliowy 4 jajka 5 łyżek wody Masa: 1 kg twarogu na sernik 2 budynie waniliowe szkl. cukru pudru kostka masła 2 jajka oraz: wiórki kokosowe Przygotowanie: Ciasto: Margarynę, cukry i kakao podlewamy 5 łyżkami wody. Gotujemy 5 minut. Studzimy i mieszamy z 4 żółtkami. 1/2 szklanki masy odlewamy, resztę mieszamy z mąką, proszkiem i pianą z białek. Ciasto wylewamy na dużą blachę (28x42) wyłożoną papierem do pieczenia. Masa: Twaróg miksujemy z cukrem, masłem, budyniami i jajkami. Wylewamy na ciasto. Pieczemy ok. godziny w temp. 180 °C. Dekorujemy resztą masy i wiórkami. Czas przygotowania: 60 minut Czas pieczenia: 60 minut Ilość porcji: 20

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz