wtorek, 28 lutego 2017

Herbatnikowiec z brzoskwiniami

Ciasto jest doskonałe w smaku i fantastycznie się prezentuje na talerzu.
Łatwe w przygotowaniu. Bez pieczenia. Polecam!





Herbatnikowiec z brzoskwiniami:

180g mąki
1 opakowanie budyniu waniliowego
1 opakowanie cukru wanilinowego
5 szklanek mleka
250g herbatników
1 kostka masła
3 żółtka
szklanka cukru
1 puszka brzoskwiń
wiórki kokosowe lub cukier puder do posypania

Przygotowanie:
Brzoskwinie osączyć i pokroić w drobną kostkę. 4 szklanki mleka
zagotować z cukrem i cukrem wanilinowym. Do pozostałego mleka dodać
budyń w proszku, mąkę i żółtka, wymieszać i wlać do gotującego
się mleka. Gorący budyń połączyć z ciepłym masłem.
Herbatniki ułożyć na dnie blachy (26x36). Na nie wyłożyć część
gorącego budyniu, pokrojone brzoskwinie, a następnie resztę kremu.
Na wierzch wyłożyć resztę herbatników, lekko dociskając. Całość
wstawić na noc do lodówki.
Deser serwować posypany cukrem pudrem lub wiórkami kokosowymi.

Czas przygotowania: 30 minut + oczekiwanie
Ilość porcji: 20

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz