Ciasto jest doskonałe w smaku i fantastycznie się prezentuje na talerzu. Łatwe w przygotowaniu. Bez pieczenia. Polecam!
Herbatnikowiec z brzoskwiniami: 180g mąki 1 opakowanie budyniu waniliowego 1 opakowanie cukru wanilinowego 5 szklanek mleka 250g herbatników 1 kostka masła 3 żółtka szklanka cukru 1 puszka brzoskwiń wiórki kokosowe lub cukier puder do posypania Przygotowanie: Brzoskwinie osączyć i pokroić w drobną kostkę. 4 szklanki mleka zagotować z cukrem i cukrem wanilinowym. Do pozostałego mleka dodać budyń w proszku, mąkę i żółtka, wymieszać i wlać do gotującego się mleka. Gorący budyń połączyć z ciepłym masłem. Herbatniki ułożyć na dnie blachy (26x36). Na nie wyłożyć część gorącego budyniu, pokrojone brzoskwinie, a następnie resztę kremu. Na wierzch wyłożyć resztę herbatników, lekko dociskając. Całość wstawić na noc do lodówki. Deser serwować posypany cukrem pudrem lub wiórkami kokosowymi. Czas przygotowania: 30 minut + oczekiwanie Ilość porcji: 20
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz