Ciasto Milky Way: Biszkopt: 6 jajek szklanka cukru szklanka mąki pszennej szklanka mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia Masa: szklanka cukru 3/4 szklanki mleka 30 dag margaryny 1 op. cukru waniliowego 3 szklanki mleka w proszku Polewa: tabliczka gorzkiej czekolady pół kostki margaryny Przygotowanie: Biszkopt: Białka ubij z cukrem. Zmiksuj z żółtkami, połącz z resztą składników. Piecz ok. 20 minut w rozgrzanym piekarniku do 180°C. Ostudź, przekrój na pół. Masa: Mleko zagotuj z cukrami. Ostudź. Margarynę ucieraj, dodając mleko i mleko w proszku. Masą przełóż biszkopty. Składniki polewy stop, polej ciasto. Schłódź. Czas przygotowania: 75 minut Ilość porcji: 20
niedziela, 12 marca 2017
Ciasto Milky Way
Ciasto na każdą okazję. Przepyszna masa to pokusa nie do odparcia.
Ciasto Milky Way: Biszkopt: 6 jajek szklanka cukru szklanka mąki pszennej szklanka mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia Masa: szklanka cukru 3/4 szklanki mleka 30 dag margaryny 1 op. cukru waniliowego 3 szklanki mleka w proszku Polewa: tabliczka gorzkiej czekolady pół kostki margaryny Przygotowanie: Biszkopt: Białka ubij z cukrem. Zmiksuj z żółtkami, połącz z resztą składników. Piecz ok. 20 minut w rozgrzanym piekarniku do 180°C. Ostudź, przekrój na pół. Masa: Mleko zagotuj z cukrami. Ostudź. Margarynę ucieraj, dodając mleko i mleko w proszku. Masą przełóż biszkopty. Składniki polewy stop, polej ciasto. Schłódź. Czas przygotowania: 75 minut Ilość porcji: 20
Ciasto Milky Way: Biszkopt: 6 jajek szklanka cukru szklanka mąki pszennej szklanka mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia Masa: szklanka cukru 3/4 szklanki mleka 30 dag margaryny 1 op. cukru waniliowego 3 szklanki mleka w proszku Polewa: tabliczka gorzkiej czekolady pół kostki margaryny Przygotowanie: Biszkopt: Białka ubij z cukrem. Zmiksuj z żółtkami, połącz z resztą składników. Piecz ok. 20 minut w rozgrzanym piekarniku do 180°C. Ostudź, przekrój na pół. Masa: Mleko zagotuj z cukrami. Ostudź. Margarynę ucieraj, dodając mleko i mleko w proszku. Masą przełóż biszkopty. Składniki polewy stop, polej ciasto. Schłódź. Czas przygotowania: 75 minut Ilość porcji: 20
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz