niedziela, 12 marca 2017

Ciasto Milky Way

Ciasto na każdą okazję. Przepyszna masa to pokusa nie do odparcia.




Ciasto Milky Way: Biszkopt: 6 jajek szklanka cukru szklanka mąki pszennej szklanka mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia Masa: szklanka cukru 3/4 szklanki mleka 30 dag margaryny 1 op. cukru waniliowego 3 szklanki mleka w proszku Polewa: tabliczka gorzkiej czekolady pół kostki margaryny Przygotowanie: Biszkopt: Białka ubij z cukrem. Zmiksuj z żółtkami, połącz z resztą składników. Piecz ok. 20 minut w rozgrzanym piekarniku do 180°C. Ostudź, przekrój na pół. Masa: Mleko zagotuj z cukrami. Ostudź. Margarynę ucieraj, dodając mleko i mleko w proszku. Masą przełóż biszkopty. Składniki polewy stop, polej ciasto. Schłódź. Czas przygotowania: 75 minut Ilość porcji: 20

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz