wtorek, 28 lutego 2017

Pieguski

Pyszne ciasteczka, smakiem przypominające te popularne ze sklepu :)
Wiadomo jednak, że domowe zawsze lepsze :D





Przepis na Pieguski:

250g masła
1 szklanka cukru
1 jajko
2,5 szklanki mąki
0,5 łyżeczki soli
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 czekolada 
1 szklanka orzechów włoskich

Przygotowanie:

Czekoladę pokroić w kostkę, orzechy grubo posiekać. Masło utrzeć z
cukrem i jajkiem. Dodać mąkę, proszek i sól. Następnie orzechy i
czekoladę. Z masy zrobić kuleczki (wielkość orzecha) i układać na
blasze w dużych odstępach.  Piec około 10-15 minut w temperaturze
200°C.

Czas przygotowania: 35 minut
Ilość sztuk: 25

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz