Doskonały na obiad. Smakuje każdemu.
Szybki Bigos bez kapusty: 50 dag pieczarek 50 dag cebuli 50 dag cienkiej kiełbasy 50 dag ogórków kiszonych 50 dag marchewki 2 łyżki koncentratu pomidorowego 2-3 łyżki oleju sól pieprz Przygotowanie: 1.Cebulę obieramy, kroimy w kostkę. Pieczarki oczyszczamy. Marchewki obieramy, myjemy i osuszamy. Z pieczarkami kroimy w kostkę. 2. Kiełbasę kroimy w kostkę. Podsmażamy na rozgrzanym oleju. Wyjmujemy. Na tłuszcz po smażeniu wsypujemy cebulę. Smażymy, aż się zeszkli. Wkładamy pieczarki i podsmażamy. Dodajemy marchewkę, koncentrat, kiełbasę i pokrojone ogórki. Doprawiamy do smaku pieprzem i solą. Dusimy ok. 25 minut ( ewentualnie podlewamy wodą ). Czas przygotowania : 65 minut Ilość porcji 5-6
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz