poniedziałek, 27 lutego 2017

Szybki bigos bez kapusty

Doskonały na obiad. Smakuje każdemu. 
 



Szybki Bigos bez kapusty:

50 dag pieczarek
50 dag cebuli
50 dag cienkiej kiełbasy
50 dag ogórków kiszonych
50 dag marchewki
2 łyżki koncentratu pomidorowego
2-3 łyżki oleju
sól
pieprz

Przygotowanie:

1.Cebulę obieramy, kroimy w kostkę. Pieczarki oczyszczamy. Marchewki
obieramy, myjemy i osuszamy. Z pieczarkami kroimy w kostkę.
2. Kiełbasę kroimy w kostkę. Podsmażamy na rozgrzanym oleju. Wyjmujemy.
Na tłuszcz po smażeniu wsypujemy cebulę. Smażymy, aż się zeszkli.
Wkładamy pieczarki i podsmażamy. Dodajemy marchewkę, koncentrat,
kiełbasę i  pokrojone ogórki. Doprawiamy do smaku pieprzem i solą.
Dusimy ok. 25 minut ( ewentualnie podlewamy wodą ). 

Czas przygotowania : 65 minut
Ilość porcji 5-6 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz