poniedziałek, 27 lutego 2017

Sałatka Szefa

Apetycznie wygląda i wspaniale smakuje. Po prostu niebo w gębie!
 


Sałatka Szefa:
 
1/2 kg piersi z kurczaka
2 łyżeczki przyprawy do gyrosa
1 papryka
3 pomidory
Kostka startego sera żółtego
150 g sera w feta z oliwkami i czosnkiem
100 g Mix sałat z rukolą
6 ogórków kiszonych
Puszka kukurydzy
Mała kapusta pekińska
Kilka łyżek majonezu
Sól
Pieprz
Olej
 
Przygotowanie:
Mięso myjemy, osuszamy i kroimy w kostkę. Oprószamy solą i przyprawą.
Rumienimy na oleju.Warzywa myjemy. Kapustę i paprykę kroimy w cienkie
paski.Pomidory i ogórki  kroimy w kostkę.Kukurydzę osączamy. Dodajemy
mix sałat i mięso . Doprawiamy solą i pieprzem. Wszystko  mieszamy i
łączymy z majonezem. Wierzch posypujemy startym serem i serem  feta w kostkach
z oliwkami.
 
Czas przygotowania: 30 minut
Ilość porcji: 8

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz