niedziela, 19 marca 2017

Włoskie spaghetti

Przepis prosty i szybki dla zapracowanych.






Włoskie spaghetti:
2 puszki krojonych pomidorów bez skórki
2 cebule
2 ząbki czosnku
3 łyżki oleju
500 g makaronu spaghetti
500 g mięsa mielonego
3 łyżki przyprawy do Kuchni Włoskiej KAMIS
Przyprawa uniwersalna (Degusta)


Przygotowanie: 
Cebulę i czosnek obieramy. Cebulę kroimy w kostkę, czosnek miażdżymy
przez praskę. Na patelni rozgrzewamy olej i wrzucamy cebulę, podsmażamy
chwilę, aż cebula się zeszkli. Dodajemy czosnek i smażymy chwilę. Do
czosnku i cebuli dodajemy mięso mielone. W trakcie smażenia starajmy się  rozdrabniać powstające grudki z mięsa.
Pomidory dodajemy do mięsa i dusimy ok 15 minut, dodajemy przyprawę do
Kuchni włoskiej oraz przyprawę uniwersalną do smaku.
Makaron gotujemy al dente. Ugotowany makaron przekładamy na talerze i
polewamy sosem.

Czas przygotowania: 40 minut
Ilość porcji: 4

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz