Przepis prosty i szybki dla zapracowanych.
Włoskie spaghetti:
2 puszki krojonych pomidorów bez skórki 2 cebule 2 ząbki czosnku 3 łyżki oleju 500 g makaronu spaghetti 500 g mięsa mielonego 3 łyżki przyprawy do Kuchni Włoskiej KAMIS Przyprawa uniwersalna (Degusta) Przygotowanie: Cebulę i czosnek obieramy. Cebulę kroimy w kostkę, czosnek miażdżymy przez praskę. Na patelni rozgrzewamy olej i wrzucamy cebulę, podsmażamy chwilę, aż cebula się zeszkli. Dodajemy czosnek i smażymy chwilę. Do czosnku i cebuli dodajemy mięso mielone. W trakcie smażenia starajmy się rozdrabniać powstające grudki z mięsa. Pomidory dodajemy do mięsa i dusimy ok 15 minut, dodajemy przyprawę do Kuchni włoskiej oraz przyprawę uniwersalną do smaku. Makaron gotujemy al dente. Ugotowany makaron przekładamy na talerze i polewamy sosem. Czas przygotowania: 40 minut Ilość porcji: 4
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz