środa, 22 marca 2017

Krokiety z wafli z farszem ziemniaczano pieczarkowym

Krokiety z wafli? Tak, tak z wafli. Są mniej pracochłonne niż tradycyjne krokiety. Przepyszny farsz. Prosty i pyszny obiad! Spróbuj, a się przekonasz, że są pyszne i mniej pracochłonne. Polecam!









Krokiety z wafli z farszem ziemniaczano pieczarkowym:

3 duże wafle kwadratowe
1 kg ziemniaków
250g pieczarek
2 średnie cebule
2 jaja
majeranek
sól, pieprz
bułka tarta
olej
Przygotowanie:

Ziemniaki obieramy i gotujemy w lekko osolonej wodzie, po ugotowaniu ugniatamy. Cebulę i pieczarki kroimy w kostkę podsmażamy na oleju. Do ziemniaków dodajemy podsmażone pieczarki z cebulką i doprawiamy majerankiem, solą i pieprzem do smaku. Całość mieszamy. Na waflach rozkładamy równomiernie jeszcze ciepły farsz. Kiedy wafel zmięknie zwijamy w roladkę, uważając by się nie rozpadł. Kroimy na 3 części. Panierujemy w rozkłóconych jajkach, bułce tartej i smażymy na oleju z każdej strony, na koniec obsmażyć boki. Smacznego!

Czas przygotowania: 40 minut
Ilość porcji: 9

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz