sobota, 11 marca 2017

Czekoladowe miseczki

Deser który robi wrażenie! Proste, a jednocześnie wykwintne i z fantazją - takie lubię najbardziej!




Czekoladowe miseczki: 100 g czekolady 2 balony bita śmietana owoce (banany lub według własnego uznania) posypka kakaowa Przygotowanie: Rozpuszczamy czekoladę w kąpieli wodnej i studzimy. Balony myjemy i dmuchamy. Po ich nadmuchaniu zanurzamy w kąpieli wodnej i odstawiamy do ostygnięcia na kubki. Na pergaminie robimy kleksy z czekolady i ustawiamy na nie baloniki. Wkładamy do lodówki na 20 minut do zastygnięcia. Gdy czekolada zastygnie przyklejamy na balonik kawałek taśmy klejącej i przebijamy szpilką by balon powoli wypuszczał powietrze. Miseczki wypełniamy bitą śmietaną i dekorujemy owocami i posypką. Czas przygotowania: 50 minut Ilość porcji: 2

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz