Biały puch: 300 g herbatników 125 g margaryny do pieczenia 1 mleczna czekolada 3 białe czekolady 600 ml śmietany 36% 2 łyżki cukru pudru 2 łyżki żelatyny do dekoracji: cukierki lentilki Przygotowanie: Przygotuj spód. Margarynę rozpuść w rondelku razem z mleczną czekoladą. Wymieszaj w misce z pokruszonymi herbatnikami. Spód herbatnikowy wyłóż na dno tortownicy o średnicy 24 cm i lekko ugnieć. Formę odstaw do lodówki. Żelatynę namocz w 1/3 szklanki zimnej, przegotowanej wody, aby napęczniała.Czekoladę białą rozpuść w kąpieli wodnej razem z 100 ml słodkiej śmietanki, a następnie wymieszaj z napęczniałą żelatyną. Ostudź. Pozostałą, schłodzoną śmietankę ubij na sztywno z cukrem pudrem i wymieszaj delikatnie z masą czekoladową. Masę czekoladową-śmietanową wyłóż na herbatnikowy spód. Ciasto wstaw do lodówki. Gotowe możesz udekorować cukierkami lentilkami lub innymi dodatkami. Czas przygotowania: 60 minut + chłodzenie Ilość porcji: 12
środa, 15 marca 2017
Biały puch
Szybkie i łatwe w wykonaniu! Smakuje wybornie! Uwielbiam białą czekoladę, a w tym cieście to niebo w gębie!
Biały puch: 300 g herbatników 125 g margaryny do pieczenia 1 mleczna czekolada 3 białe czekolady 600 ml śmietany 36% 2 łyżki cukru pudru 2 łyżki żelatyny do dekoracji: cukierki lentilki Przygotowanie: Przygotuj spód. Margarynę rozpuść w rondelku razem z mleczną czekoladą. Wymieszaj w misce z pokruszonymi herbatnikami. Spód herbatnikowy wyłóż na dno tortownicy o średnicy 24 cm i lekko ugnieć. Formę odstaw do lodówki. Żelatynę namocz w 1/3 szklanki zimnej, przegotowanej wody, aby napęczniała.Czekoladę białą rozpuść w kąpieli wodnej razem z 100 ml słodkiej śmietanki, a następnie wymieszaj z napęczniałą żelatyną. Ostudź. Pozostałą, schłodzoną śmietankę ubij na sztywno z cukrem pudrem i wymieszaj delikatnie z masą czekoladową. Masę czekoladową-śmietanową wyłóż na herbatnikowy spód. Ciasto wstaw do lodówki. Gotowe możesz udekorować cukierkami lentilkami lub innymi dodatkami. Czas przygotowania: 60 minut + chłodzenie Ilość porcji: 12
Biały puch: 300 g herbatników 125 g margaryny do pieczenia 1 mleczna czekolada 3 białe czekolady 600 ml śmietany 36% 2 łyżki cukru pudru 2 łyżki żelatyny do dekoracji: cukierki lentilki Przygotowanie: Przygotuj spód. Margarynę rozpuść w rondelku razem z mleczną czekoladą. Wymieszaj w misce z pokruszonymi herbatnikami. Spód herbatnikowy wyłóż na dno tortownicy o średnicy 24 cm i lekko ugnieć. Formę odstaw do lodówki. Żelatynę namocz w 1/3 szklanki zimnej, przegotowanej wody, aby napęczniała.Czekoladę białą rozpuść w kąpieli wodnej razem z 100 ml słodkiej śmietanki, a następnie wymieszaj z napęczniałą żelatyną. Ostudź. Pozostałą, schłodzoną śmietankę ubij na sztywno z cukrem pudrem i wymieszaj delikatnie z masą czekoladową. Masę czekoladową-śmietanową wyłóż na herbatnikowy spód. Ciasto wstaw do lodówki. Gotowe możesz udekorować cukierkami lentilkami lub innymi dodatkami. Czas przygotowania: 60 minut + chłodzenie Ilość porcji: 12
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz