czwartek, 9 marca 2017

Kotlety De volaille z serem

Bardzo lubię kotlety de volaille. Chrupiąca panierka, delikatny smak
mięsa i soczystość! 




Kotlety De volaille z serem:

2 podwójne płaty piersi z kurczaka
jajko
bułka tarta
10 dag sera żółtego
5 dag masła
przyprawa uniwersalna
olej do smażenia

Przygotowanie:
Płaty piersi rozkroić, rozbić delikatnie tłuczkiem, oprószyć z obu
stron przyprawą uniwersalną. Na każdym położyć paseczek masła i
żółtego sera, a następnie zrolować. Obtoczyć w jajku i bułce tartej,
smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Podawać z ryżem lub
ziemniakami i dowolną surówką. 

Czas przygotowania: 30 minut
Ilość porcji: 5

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz