Muffinki czekoladowe z granatem: 100 g mąki pszennej 120 g gorzkiej czekolady 50 g cukru 100 g masła 3 jajka łyżeczka proszku do pieczenie 1 granat bita śmietana Przygotowanie: W rondelku roztapiamy masło, cukier i czekoladę. Nie doprowadzamy do zagotowania. Odstawiamy do wystudzenia. Przestudzoną masę przekładamy do miski i dodajemy przesianą wcześniej mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia. Miksujemy chwilę, dodajemy jajka i miksujemy ponownie. Dodajemy ziarenka granatu i mieszamy. Ciasto nakładamy za pomocą łyżki do papilotek, do 2/3 ich wysokości. Piekarnik rozgrzewamy do 160 °C i pieczemy muffinki ok. 25 minut. Dekorujemy bitą śmietaną oraz ziarenkami granatu. Czas przygotowania: 25 minut Czas pieczenia: 25 minut Ilość sztuk: 16
poniedziałek, 6 marca 2017
Muffinki czekoladowe z granatem
Małe, takie niepozorne, a tak pysznie czekoladowe. Wybuchowe! O, tak! Myślę, że sympatykom granatów, te babeczki będą smakować.
Muffinki czekoladowe z granatem: 100 g mąki pszennej 120 g gorzkiej czekolady 50 g cukru 100 g masła 3 jajka łyżeczka proszku do pieczenie 1 granat bita śmietana Przygotowanie: W rondelku roztapiamy masło, cukier i czekoladę. Nie doprowadzamy do zagotowania. Odstawiamy do wystudzenia. Przestudzoną masę przekładamy do miski i dodajemy przesianą wcześniej mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia. Miksujemy chwilę, dodajemy jajka i miksujemy ponownie. Dodajemy ziarenka granatu i mieszamy. Ciasto nakładamy za pomocą łyżki do papilotek, do 2/3 ich wysokości. Piekarnik rozgrzewamy do 160 °C i pieczemy muffinki ok. 25 minut. Dekorujemy bitą śmietaną oraz ziarenkami granatu. Czas przygotowania: 25 minut Czas pieczenia: 25 minut Ilość sztuk: 16
Muffinki czekoladowe z granatem: 100 g mąki pszennej 120 g gorzkiej czekolady 50 g cukru 100 g masła 3 jajka łyżeczka proszku do pieczenie 1 granat bita śmietana Przygotowanie: W rondelku roztapiamy masło, cukier i czekoladę. Nie doprowadzamy do zagotowania. Odstawiamy do wystudzenia. Przestudzoną masę przekładamy do miski i dodajemy przesianą wcześniej mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia. Miksujemy chwilę, dodajemy jajka i miksujemy ponownie. Dodajemy ziarenka granatu i mieszamy. Ciasto nakładamy za pomocą łyżki do papilotek, do 2/3 ich wysokości. Piekarnik rozgrzewamy do 160 °C i pieczemy muffinki ok. 25 minut. Dekorujemy bitą śmietaną oraz ziarenkami granatu. Czas przygotowania: 25 minut Czas pieczenia: 25 minut Ilość sztuk: 16
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz