niedziela, 5 marca 2017

Sałatka wiosenna

Lubię sezon wiosenno-letni, bo pojawiają się świeże warzywa. Można z nich robić pyszne sałatki. Mniam!




Sałatka wiosenna: średnia główka sałaty lodowej papryka czerwona papryka żółta pomidor ogórek cebula 10 dag żółtego sera sól pieprz Sos winegret: 3 łyżki oleju 3 łyżki wody 1 op. gotowego sosu winegret Przygotowanie: Warzywa myjemy, osączamy. Sałatę rwiemy na kawałki. Paprykę, pomidora kroimy w kostkę. Ogórka i cebulę obieramy, również kroimy w kostkę. Ser ścieramy na tarce. Warzywa wsypujemy do miski, mieszamy. Doprawiamy i posypujemy startym serem. Przygotowujemy sos: zawartość torebki mieszamy z wodą, wlewamy olej i ponownie mieszamy. Polewamy sałatkę. Czas przygotowania: 30 minut Ilość porcji: 6-8

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz