środa, 1 marca 2017

Batoniki ryżowe

Batoniki wyglądają apetycznie, a co najważniejsze są przepyszne.
Lepsze niż te ze sklepu.





Batoniki ryżowe:

20 dag margaryny
500g mleka w proszku
pół szklanki wody
2 szklanki cukru
2 łyżki kakao
70g ryżu preparowanego 

Przygotowanie:
Margarynę stop w rondelku. Dodaj wodę i cukier, mieszając, stop na
małym ogniu. 
Gaz wyłącz, wsypuj niewielkimi porcjami mleko w proszku, cały czas
mieszając. Dodaj kakao, wymieszaj. Wsyp ryż preparowany, dokładnie
połącz.
Masę wylej na blachę (24 na 35 cm). Ostudź, wstaw do lodówki. Gdy masa
zastygnie, pokrój na batoniki.

Czas przygotowania: 30 minut
Ilość porcji: 16

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz