Paluchy drożdżowe z parówką: 400 g mąki 1 łyżeczka cukru 2 łyżki oliwy 30 g drożdży 1/2 łyżeczki soli 1,5 szklanki ciepłej wody 6 parówek 6 plasterków sera żółtego 6 plasterków salami Przygotowanie: Z podanych składników wyrób ciasto. Owiń je w folię spożywczą i wstaw do lodówki na 2 godziny. Podziel na 6 równych części, każdą część cienko rozwałkować. Parówkę zawijamy w ser i salami, układamy z brzegu rozwałkowanego ciasta i rolujemy ciasto, ściskając dokładnie brzegi ciasta. Gotowe bułeczki układamy na blaszce wyłożonej papierem, wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 200 °C i pieczemy ok. 20 minut, na lekko złoty, rumiany kolor. Czas przygotowania: 40 minut Ilość sztuk: 6
wtorek, 7 marca 2017
Paluchy drożdżowe z parówką
Nie sposób im się oprzeć. Można je jeść na ciepło, na zimno.
Wyśmienicie smakują z dowolnym sosem. Na pewno nie będziecie rozczarowani. Polecam! :)
Paluchy drożdżowe z parówką: 400 g mąki 1 łyżeczka cukru 2 łyżki oliwy 30 g drożdży 1/2 łyżeczki soli 1,5 szklanki ciepłej wody 6 parówek 6 plasterków sera żółtego 6 plasterków salami Przygotowanie: Z podanych składników wyrób ciasto. Owiń je w folię spożywczą i wstaw do lodówki na 2 godziny. Podziel na 6 równych części, każdą część cienko rozwałkować. Parówkę zawijamy w ser i salami, układamy z brzegu rozwałkowanego ciasta i rolujemy ciasto, ściskając dokładnie brzegi ciasta. Gotowe bułeczki układamy na blaszce wyłożonej papierem, wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 200 °C i pieczemy ok. 20 minut, na lekko złoty, rumiany kolor. Czas przygotowania: 40 minut Ilość sztuk: 6
Paluchy drożdżowe z parówką: 400 g mąki 1 łyżeczka cukru 2 łyżki oliwy 30 g drożdży 1/2 łyżeczki soli 1,5 szklanki ciepłej wody 6 parówek 6 plasterków sera żółtego 6 plasterków salami Przygotowanie: Z podanych składników wyrób ciasto. Owiń je w folię spożywczą i wstaw do lodówki na 2 godziny. Podziel na 6 równych części, każdą część cienko rozwałkować. Parówkę zawijamy w ser i salami, układamy z brzegu rozwałkowanego ciasta i rolujemy ciasto, ściskając dokładnie brzegi ciasta. Gotowe bułeczki układamy na blaszce wyłożonej papierem, wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 200 °C i pieczemy ok. 20 minut, na lekko złoty, rumiany kolor. Czas przygotowania: 40 minut Ilość sztuk: 6
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz