Ciasto ekspresowe: 4 jajka 1 i 1/2 szklanki cukru 1 szklanka mleka 1 kostka margaryny 4 szklanki mąki 1 opakowanie proszku do pieczenia (30g) 500g świeżych owoców lub dowolny dżem lukier posypka kolorowa Przygotowanie: Margarynę roztopić w rondelku i ostudzić. Jaja i cukier utrzeć mikserem, po czym dolać mleko i tłuszcz. Wszystko razem ubijać, dodając porcjami mąkę. Na koniec wsypać proszek do pieczenia. 2/3 ciasta wylać na blachę wyścieloną papierem do pieczenia. Wyłożyć owoce lub dżem i przykryć resztą ciasta. Piec ok. 50 minut w temperaturze 180 °C. Zrumieniony placek polać lukrem i posypać posypką kolorową. Czas przygotowania: 20 minut
Czas pieczenia: 50 minut Ilość porcji: 16
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz